امروز جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

رژیم غذایی سالم

وقتی کودک شما ۲ساله می شود، باید غذاهای مختلفی بخورد. توصیه های غذایی روزانه عبارتند از:
  • گروه لبنیات (دو نوبت)

  • شیر، پنیر، پنیر لور و ماست از جمله منابع بسیار غنی کلسیم هستند که برای تشکیل استخوان ها و دندان های محکم ضروری است.
  • گروه گوشت (دو نوبت). این گروه شامل گوشت گاو، طیور، گوسفند، ماهی، خوک، جگر، تخم مرغ، نخود و لوبیا و خمیر بادام کوهی می باشد. این غذاها منابع بسیار غنی پروتئین هستند که برای رشد و ترمیم بافت ها ضروری است.
  • میوه ها و سبزی ها (پنج نوبت)

  • دست کم روزی پنج سروینگ از این گروه غذایی به کودکتان بدهید. برای تأمین مقادیر کافی ویتامین C، دقت کنید یک یا چند نوبت آن حتماً شامل مرکبات (پرتقال، لیمو و ...)، حبه ها (توت، انگور)،گوجه فرنگی، کلم یا طالبی (گرمک) باشد.
  • دست کم یک نوبت هم به میوه ها یا سبزی های سبز یا زرد اختصاص دهید، که همگی منابع بسیار غنی ویتامین A هستند.
  • دانه های خوراکی (شش نوبت)

  • این گروه شامل غلات سبوس دار، بیسکوئیت های ترد، انواع نان، برنج و ماکارونی(و سایر رشته ها) است. اینها برای ایجاد تعادل در رژیم غذایی ضروری هستند، لیکن انتظار نداشته باشید که کودک پیش دبستانی شما بتواند هر روز از یک رژیم کاملاً متعادل پیروی کند. وقتی به بچه ها اجازه انتخاب از میان چندین غذا که همگی از لحاظ تغذیه ای مناسب هستند داده می شود، اکثر آنها معمولاً غذاهایی را بر می گزینند که طی چند روز، تعادل لازم را برقرار می سازند. این بدان معناست که مثلاً یک روز بچه ممکن است مقدار زیادی ساندویچ خمیر بادام زمینی، پرتقال و شیر بخورد، و روز بعد فهرست غذایی اش همبرگر ،چیپس و هویج باشد.
 جدول ۲-۱۳٫ تا کی بیماری بچه من واگیردار است؟جدول زیر به شما راهنمایی می کند که چه زمانی بیماری واگیردار یک کودک، دیگر قابل سرایت نیست.بیماری                                                   دیگر واگیردار نیست
آبله مرغان (واریسلا)             به طور کلی، بعد از اینکه همۀ ضایعات دلمه می بندد، که معمولا ۷ روز طول می کشد.
اسهال         بعد از قوام و سفتی مجدد مدفوع
شپش سر          بعد از یکبار درمان
سرخ چشمی (ورم ملتحمه) اگر باکتریال باشد، ۲۴ ساعت پس از آغاز درمان و اگر ویروسی باشد کمی دیرتر
گلودرد چرک                 ۲۴ ساعت بعد از شروع درمان
 هرم غذایی برای کودکان کم سن و سالغلات
به خاطر داشته باشید که نیازهای انرژی در دوران کودکی متفاوت هستند کودک شما با همان سرعت دوران شیرخوارگی رشد نمی کند. از همین رو به نظر نمی رسد که او به امید وعدۀ غذایی بعدی باشد، بلکه فقط به ان مقدار غذایی که با لذت در دوران طفولیت می خورد، دیگر نیازی ندارد.همین طور که کودک پیش دبستانی رشد می کند و به نقطه ای می رسد که الگوی غذایی اش مشابه خواهر برادر بزرگتر یا پدر و مادرش می شود- یعنی یک الگوی سه وعده ای- فراموش نکنید که دادن میتان وعده به بچّه کاری به جا و مقبول است. به عنوان پدر یا مادر، وظیفه شما تأمین مواد مغذی متنوع برای بچه است و البته خودتان هم باید برای او نقش یک نمونه و الگو را بازی کنید. خوراکی های مختصر برای کودکانی که در سنین پیش دبستانی هستند و قادر به تغذیه کافی برای برآورده ساختن نیازهای انرژی خود به طور یکجا نیستند، توصیه می شود.. مصرف مکرّر مقادیر کمی از غذاهای متنوع در طول روز به شکل میان وعده، بی خطر، سلم و طبیعی است. امّا دادن خوراکی ها به شکل بی رویه و دم به ساعت اشتهای بچه برای وعده های اصلی را کاهش می دهد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *