امروز یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

بلوغ چیست

بخشی از فرایند بلوغ در نوجوان، پیدایش و پذیرش یک تصویر واقع بینانه از بدن است. اگر بلوغ نوباوه شما زودتر یا دیرتر از حد متوسط بود- که بسیاری از اوقات هم همین گونه است- او ممکن است با هم سن و سالان و تصویر بدنی خویش مشکلاتی پیدا کند. مشکل داشتن با این تصویر می تواند به شکل اختلالات تغذیه ای تظاهر پیدا کند. به خصوص در دختران، هم سن و سالان و افرادی که به عنوان الگو می شناسد، بر نگرش او به بدن و جسم خودش تأثیر می گذارند. گوش دادن به آنچه کودکان راجع به بدنشان می گویند و زیر نظر گرفتن اعمال و رفتار آنها، بسیار حائز اهمیت است. 

نگرانی های شایع

حین بلوغ امکان دارد نوجوان شما:
  • با خود جسمانی اش احساس ناراحتی کند
  • عمیقاً نگران جذابیت پیکر در حال نمو خود باشد
  • بدن خود را با بدن هم سن و سالانش مقایسه کند
  • هراس داشته باشد که مبادا دچار نقص جسمانی است و دچار اضطراب شود.
  • بعضی از نوجوانان بهتر می بینند، این موضوع را با یک بزرگتر که احساسات آنها را درک می کند، مثل پزشک، با یک معلم دلسوز و قابل اعتماد یا والدین در میان بگذارند.
 

تصور از خویشتن

در طول دورۀ نوجوانی، نوجوان اوقات زیادی به این مسئله می اندیشد که او چگونه انسانی هست یا ممکن است بشود. او ممکن است مدتی ژرف اندیشی کند، و سپس به شکل جدی در مورد شغل آینده اش به فکر رو رود. در اول نوجوانی، نوباوۀ شما ممکن است شغل هایی را برای آینده خود برگزیند که آرمان گرایانه و به شکل غیرواقع بینانه ای فراتر از استعدادها و توانایی های او هستند. بعدها در همین دوره، بینش نوجوان شما عمل گراتر شده و حرفه هایی را مدنظر قرار می دهد که به توانایی ها و علایق او سریع تر جامه عمل می پوشانند. در عین حال، بروز افکار بیهوده و باطل در کنار برنامه ریزی ها و طرح های عملی، بخش دیگری از فرایند بلوغ محسوب می شود.از آنجایی که موقعیت روانی- اجتماعی نوجوان در حال گذار است، نقش او در جامعه فوق العاده مبهم و نامعلوم است. همین مسئله پرسش های پیچیده ای را مطرح- می سازد که آیا مثلاً می توان برای یک نوجوان، بدون اجازه پدر و مادرش قرص های جلوگیری از بارداری تجویز کرد یا خیر. به طور کلی، کارشناسان مسائل بهداشتی و درمانی، روان شناسی و مددکاران اجتماعی، نوجوانان را تشویق می کنند تا والدین خود را در نگرانی ها و مسائل روانی- اجتماعی شریک سازند. با این حال، این افراد هرگز از اعتماد نوجوانان سوء استفاده نکرده و اسرار آنها را فاش نمی کنند مگر اینکه حساس خطری جدی برای نوجوان یا دیگران بکنند.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *