امروز جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

واکسیناسیون در ایران

اکثر دختران و پسران تا وقتی به دورۀ نوجوانی می رسند، واکسیناسیون دوران کودکی را تکمیل کرده اند. امّا با این حال، ممکن است به چند واکسن دیگر هم احتیاج داشته باشند. واکسن توأم بالغین (دیفتری- کزاز) یا Td، باید در سن ۱۱ یا ۱۲ سالگی و بعد از آن هر ده سال تکرار شود. در همین دوران باید واکسن سرخک – اوریون- سرخجه (MMR) هم در صورتی که کسی قبلاً آن را دریافت نکرده، تزریق شود. واکسیناسیون هپاتیت B هم در سه تزریق مجزا، برای نوجوانانی که این واکسن را نزده اند توصیه می شود. به علاوه، دانشجویان دوره های کاردانی و کارشناسی نیز باید زدن واکسن مننگوکوکی را مدنظر قرار دهند، به ویژه دانشجویان سال اول که در خوابگاه یا اقامتگاه زندگی می کنند، زیرا خطر ابتلا به این بیماری خطرناک باکتریایی در این اماکن افزایش می یابد.   

ناخوشی ها و نگرانی های شایع

شهرت و خوش نامی نوجوانی از آن روست که سالم ترین دورۀ زندگی است، امّا با این حال بسیاری از نوجوانان مشکلات قابل توجهی در زمینه سلامتی دارند. برخی از بیماری ها بیشتر در سال های نوجوانی پدیدار می شوند. دورۀ نوجوانی، زمان مناسبی برای ایجاد عادت به مراقبت ها و معاینات پیشگیرانه است. 

معاینات متداول

همین طور که نوجوان بالغ تر می شود، نسبت به سلامت خود، احساس مسئولیت بیشتری خواهد کرد. عالی خواهد بود اگر نوباوه شما، تنها، به مطب پزشک مراجعه کند. ویزیت های خصوصی از اهمیت ویژه ای برخوردارند، زیرا نگرانی های نوجوان شما ممکن است با آنچه شما در ذهن دارید از زمین تا آسمان فرق داشته باشند. اعتماد، بایستی بخش مهمی از روابط میان فرزند شما و پزشکش باشد. معاینات روزمره این فرصت را در اختیار فرزند شما قرار می دهند تا راهنمایی های کارشناسی مورد موضوعات مرتبط با سلامتی اش کسب کند. پزشک فرزند نوجوان شما، ارتقاء عادات بهداشتی مناسب و رفتارهای سالم روزمره را به کانون اصلی این ویزیت ها مبدل خواهد کرد.بسیاری از نوجوانان تمایلی به بحث و گفتگو راجع ب مسائل بهداشتی مانند آکنه، جلوگیری از بارداری، افسردگی، داروها، اضافه وزن، عمل جنسی، بیماری های مقاربتی و برقرار روابط حسنه با والدین و سایر بزرگتر ها ندارند. پزشکان این اکراه و بی میلی را درک می کنند. اغلب نیاز به زمان، ویزیت خصوصی و مهارت تخصّصی است تا یک پزشک بتواند نگرانی های حقیقی یک نوجوان را از زیر زبانش بیرون بکشد.اگرچه ممکن است شما بخواهید از همه مسائل فرزندتان سر در بیاورید، امّا برخی موضوعات بهداشتی هستند که نوجوان تمایلی به در میان گذاشتن آنها با شما ندارند. با این حال، حمایت های خود را از او دریغ نکنید و بگذارید فرزندتان بداند که شما آماده اید راجع به هرگونه مشکلی که او دارد، با وی مشورت و گفتگو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *