امروز پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

انواع دارو

بسیاری از بچه ها از دریافت دارو امتناع می ورزند. برای دفع این مقاومت، بهتر است به این مسئله رویکردی طبیعی و واقع بینانه داشته باشید، یعنی برای بچه لزوم مصرف دارو و علت آن را توضیح دهید. دلواپسی از جانب شما یا انتظار مقاومت داشتن از سوی بچه می تواند به یک پیشگویی ناگزیر ساز تبدیل شود. (به قول معروف از هر چه بترسید، بر سرتان خواهد آمد).به طور کلی بهتر است از مخلوط کردن دارو با غذا یا نوشیدنی خودداری کنید. اما اگر چنین کاری می کنید، حواستان باشد که همه مخلوط خورده شود. به علاوه از مسئول داروخانه سوال کنید آیا غذا یا نوشیدنی که دارو را با آن مخلوط می کنید، با دارو سازگاری دارد یا نه.هیچ گاه به بچه نگویید اگر دارویش را بخورد، برایش چیزی می خرید، یا از آن بدتر، بگویید دارو آب نبات یا به به است. کودکان باید یاد بگیرند تا بین دارو و آب نبات یا به به تفاوت آشکاری قائل بشوند و دارویشان را به طور کامل و زیر نظر بزرگ تر بخورند.تجویز دارو طبق دستور پزشک – در مقادیر و فواصل صحیح – بسیار حایز اهمیت است. وقتی بچه کم کم حالش بهتر می شود، مصرف دارو را قطع نکنید، مگر اینکه پزشک چنین کاری را توصیه کرده باشد. هیچ گاه از باقیمانده داروهای قدیمی استفاده نکنید. 

ناخوشی های شایع

بسیاری از والدین این گفته را تصدیق می کنند که بچه های پیش دبستانی با سرعت حیرت انگیزی مریض می شوند. بعضی ماه ها انگار درب اتاق پزشک و درب اتاق شما یکی شده و مرتب از این در وارد آن در می شوید. هنوز عفونت گوش و گوش درد بچه خوب نشده، سرماخوردگی از راه می رسد، و قبل از اینکه بفهمید چه اتفاقی افتاده، دوباره پیش دکتر برگشته اید.نگرانی اکثر والدین از مشاهده استعداد ابتلا فرزندشان به هر ویروسی که وارد محله یا آپارتمان محل سکونت می شود، مسئله ای قابل درک است. در گوشه ای از ذهنتان ممکن است فکر کنید مبادا ناتوانی فرزند شما در مقاومت در برابر این عفونت ها علتی داشته باشد.اکثر قریب به اتفاق این ترس و نگرانی ها بی پایه و اساس است. اگر کودک شما فعال است و به خوبی وزن می گیرد، به احتمال قوی در سلامتی او هیچ مشکلی وجود ندارد. این یک حقیقت ساده است که خردسالان بیش از بقیه در برابر سرماخوردگی، عفونت های گوش و ویروس های گوارشی آسیب پذیرند. به تعبیری سیستم ایمنی کودک شما پیش از دستیابی به مقاومت در برابر عوامل بیگانه باید در معرض ویروس های زیادی قرار گیرد.در سنین مدرسه، کودکان کم کم در برابر عفونت های شایع تنفسی مثل سرماخوردگی مقاوم تر می شوند. اکثر اختلالاتی که در کودکان دبستانی مشاهده می شوند، فاقد هرگونه عوارض و پیامدهای جدی هستند. در این دوره سنی، کودکان به شکلی فوق العاده و شگفت انگیز انعطاف پذیرند و به راحتی از اختلالات و بیماری‌های شایع بهبود حاصل می کنند. 

تب

به دمای بیش از ۵/۳۷ درجه سانتیگراد (۵/۹۹ درجه فارنهایت) از راه دهان یا بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد (۴/۱۰۰ فارنهایت) از راه مقعد، تب اطلاق می شود. تب یکی از راه های مقابله بدن علیه عفونت است.عفونت های ویروسی، گلودرد چرکی و عفونت های گوش، شایع ترین علل تب در کودکان به شمار می روند. بیماری های شدیدتر هم می توانند باعث تب شوند، اما خوشبختانه زیاد شایع نیستند.اگرچه بچه ها اکثر تب ها را به خوبی تحمل می کنند، حرارت بالای بدن بچه اغلب نگرانی زیادی را در پدر و مادر ایجاد می کند. اگر کودک شما فعال است، به نوشیدن مایعات ادامه می دهد و می خواهد بازی کند، به احتمال قوی جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.چنانچه تب با بی حالی قابل توجه، سردرد شدید، یا استفراغ و دل درد مداوم همراه است، با پزشک اطفال تماس بگیرید. در مواردی هم که تب بچه به داروهای تب بر جواب نمی دهد نزد دکتر بروید.اگر فکر کی کنید حال کودکتان اگر تبش پایین بیاید بهتر خواهد شد، می توانید از استامینوفن (تیلنول یا انواع دیگر) یا ایبوپروفن (آدویل، موترین، یا انواع دیگر) برای کاهش تب استفاده کنید. دادن مایعات بیشتر، پوشاندن لباس کمتر و احیاناً پاشویه یا بدن شویه یا آب ولرم (نه سرد) هم می تواند مؤثر واقع شود. اگر دارید بچه را پاشویه می کنید و هر موقع بچه شروع به لرزیدن کرد حتماً این کار را متوقف کنید.هیچ گاه برای پایین آوردن تب در یک بچه از آسپرین استفاده نکنید.مصرف اسپرین در کودکان، با سندرم ری که یک بیماری مرگ بار می باشد، در ارتباط بوده است.برخی از متخصصان معتقدند، کاهش تب خفیف، پاسخ سیستم ایمنی را کند کرده و ممکن است زمان بهبود برخی از بیماری ها را طولانی تر کند. 

استفراغ

استفراغ ممکن است با اسهال همراه باشد یا نباشد. اگر بچه شما استفراغ می کند، از دادن غذاهای جامد به او به مدت تقریباً ۸ ساعت خودداری کنید. کودک شما ممکن است شروع به نوشیدن مقادیر کمی مایعات صاف یا نوشابه های خنک کند. چنانچه بچه به مدت ۸ ساعت استفراغ نکرده است، می توانید به او بیسکوئیت‌های ترد (ور آمده با جوش شیرین)، نان معمولی، یا سوپ مرغ بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *