امروز شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

تربیت کودکان

اگر نگرانید مبادا به خاطر توجه و محبت بیش از حد به فرزندتان او را لوس بار بیاورید، خیالتان راحت باشد. پاسخ دادن به گریه بچه، او را لوس نخواهد کرد. پس به غریزه مادری خود عمل کرده و بچه را در آغوش بگیرید. بچه‌هایی که در طول ۶ تا ۸ ماه اول زندگی در پی گریه کردن، به شکل دائمی و سریع مورد توجه قرار می‌گیرند، در مقایسه با بچه‌هایی که به آنها توجهی نمی‌شود و اجازه داده می‌شود گریه کنند، در ماه‌های بعدی حیات کمتر گریه می‌کنند. به نظر می‌رسد یکی از کارهای مهمی که بچه شما بایستی یاد بگیرد، این است که دیگران به شکلی دلسوزانه و قابل پیش‌بینی به او پاسخ می‌دهند. این مسئله به طفل شما کمک می‌کند حسن اعتماد به دیگران و خودش را تقویت کند.برخی از روزها ممکن است بچه شما چهار، پنج بار و هر بار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه گریه کند - معمولاً قبل از غذا خوردن، خوابیدن، یا اجابت مزاج، روزهای دیگر ممکن است چند ساعت پی‌درپی گریه کند. گریه معمولاً در حدود هفته ششم به اوج خود می‌رسد و از آن پس به تدریج تا ۳ یا ماهگی کم می‌شود. در نوزادان نارس، اوج گریه کردن معمولاً ۶ هفته پس از تاریخ مقرر برای زایمان است (نه تاریخی که زایمان صورت گرفته).چه چیزی باعث گریه شدید در ماه اول زندگی می‌شود؟ پاسخ دقیقی برای این پرسش وجود ندارد، زیرا هر بچه با بچه دیگر متفاوت است. اگر بچه شما، بیش از چند لحظه، به هر طریقی آرام نشود، ممکن است قولنج کرده باشد. برای اطلاعات بیشتر به همین فصل مراجعه کنید.تلاش برای کشف علت گربه بچه شبیه کاری است که یک کارآگاه انجام می‌دهد. گرسنگی، ناراحتی، کلافه شدن، ترس، تنها ماندن، تحریک بیش از حد یا خستگی زیاد از علل شایع گریه بچه‌ها هستند. بچه‌ها تجربه‌ای در واکنش نشان دادن به بسیاری از موقعیت‌های جدید و گیج کننده خارج از رحم مادر ندارند. اگرچه برخی از این مرحله گذرا به‌راحتی عبور می‌کنند. امّا اکثر بچه‌ها احتیاج به بغل کردن و تماس‌های انسانی زیادی در روزها و شب‌های نخستین ماه‌های زندگی دارند. هر چه بچه رشد می‌کند و بزرگ‌تر می‌شود، به تدریج متوجه می‌شوید که گریه‌های بچه برای نیازهای مختلف با هم فرق می‌کنند و شما نحوه افتراق گریه‌های بچه را یاد می‌گیرید، یعنی چیزهای مختلفی را برای هر گریه امتحان می‌کنید تا ببینید کدام یک نتیجه می‌دهد و کدام یک نه. با گذر زمان و آشنایی بیشتر، درک شما از نیازهای بچه بهتر خواهد شد. 

خوابیدن

یک نوزاد متوسط بیشتر وقت خود را صرفاً خوابیدن می‌کند تا فعالیت دیگری. نوزاد اغلب بلافاصله پس از تولد یک دوره بیداری دارد، و بعد از یکی دو ساعت، به یک خوابا عمیق فرو می‌رود. در طول چند روز بعدی، اکثر نوزادان روزی ۱۴ تا ۱۸ ساعت می‌خوایند و تنها به مدت ۳۰ دقیقه هر ۴ ساعت از خواب بیدار می‌شوند.یک بچه ۱ ماهه بیشتر وقت خود را میخوابد، به طور معمول دست کم روزی ۱۴ ساعت. عموماً با نزدیک شدن به پایان ماه اول، والدین متوجه می‌شوند که هفت، هشت نوبت خواب روزانه، به سه الی چهار چرت در روز و یک خواب ۵ تا ۶ ساعته در شب تقلیل می‌یابد. با اینحال، الگوهای خواب بسیار متغیرند و بچه شما ممکن است کمتر یا بیشتر از این بخوابد.خواب را به دو مرحله فعالی یا سبک و آرام یا عمیق تقسیم می‌کنند. خوابی که همراه با حرکات سریع چشم است (REM)، همان هنگامی است که انسان خوابی می‌بیند. در مرحله REM (رم)، به‌راحتی می‌توان بچه را بیدار کرد. در طول خوابی سبک بچه‌ها تکان میخورند، غلت می‌زنند، مک می‌زنند و انگار غرغره می‌کنند. در ماه‌های اول حیات بچه‌ها بیشتر از این خواب‌ها دارند تا خواب آرام و عمیق، خواب عمیق یا آرام را اصطلاحاً خواب غیررم (non-REM) می‌گویند. هرچه بچه‌ها بزرگ‌تر می‌شوند، به تدریج خواب عمیق آنها بیشتر می‌شود، مثل بیشتر افراد بالغ.شما ممکن است متوجه این موضوع بشوید که بچه شما خواب هم می‌بیند. با اینکه بچه خواب است ولی شما تغییراتی در صورتش می‌بینید، فریاد می‌کشد، یکه می‌خورد و مرتب حرکت می‌کند بدون اینکه بیدار شود.در حدود ۶ ماهگی برخی از بچه‌ها در طول روز یک یا چند بار چرت می‌زنند و ممکن است به طور جداگانه ۶ تا ۸ ساعت هم بخوابند. صبور باشید، و مطمئن باشید به وقتش، بچه شما هم به مرحله خواب شبانه خواهد رسید. البته زمانی که چنین پدیده‌ای رخ می‌دهد، در هر بچه‌ای متفاوت است. در طول چند سال اول، ممکن است بچه‌های شما شب‌های زیادی به دلیل دندان درآوردن، بیماری، یا کابوس از خواب بپرد.اطفال بزرگ‌تر تنها زمانی می‌توانند در طول شب بخوابند که نیازی به غذای شبانه نداشته باشند، یا یاد گرفته باشند چگونه بدون کمک دیگران بخوابند. برای اطلاعات بیشتر در زمینه خواب شب به همین فصل مراجعه کنید.

الگوهای خواب

شکل ۲-۱۲ سیکل ها با چرخه های خواب اطفال با هم متفاوتند. این مثال نشان می دهد که چقدر خواب در ماه های اول زندگی نامنظم است . با گذر زمان، عموماً بچه ها به یک نظم خاصی پیدا می کنند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *