امروز جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

فشار عصبی

مشغله های کاری، هزینه های کمرشکن زندگی و والدین سالخورده – اینها و شرایط بی شمار دیگری میتوانند منجر به فشار عصبی شوند. استرس را همه می شناسند و اغلب آن را تجربه کرده اند، در حقیقت، واقعیتی اجتناب ناپذیر است. استرس ممکن است ناشی از حوادثی باشد که شما آنها را در زندگی مثبت تلقی می کنید – یک ترفیع شغلی ، مرخصی کاری یا ازدواج – یا می تواند ناشی از حوادث منفی باشد – از دست دادن شغل، طلاق یا مرگ یک عزیز ، به عبارتی استرس پاسخ شخصی شما به شرایط و موقعیت هایی است که شما را تحت فشار قرار می دهند. خلاصه اینکه استرس یا فشار عصبی یک بخش طبیعی از زندگی رومزه است. 

درک مفهوم فشار عصبی

فشار عصبی یا استرس فقط یک نیروی خارجی نیست، بلکه برعکس پاسخ فیریولوژیک بدن شما به محرکها (یا عوامل استرس زای ) خاص است. پاسخ به استرس ، سامانه های داخل بدن را به تحرک وا می دارد، به گونه ای که شما را در سازگاری با تغییرات و نیازهای ثابت و دائمی زندگی یاری کند.کار طولانی ، خواب بسیار اندک و دریافت اطلاعات و اخبار به شکل افراطی از مهم ترین علل استرس هستند. با این حال ، شرایطی که استرس ایجاد می کنند بسیار اختصاصی و منحصر به فردند، همان گونه که انسان ها هم با هم فرق می کنند. شخصیت ، ژن ها و تجربیات قبلی شما – توانایی کلی شما در رویارویی با یک موقعیت همگی بر نحوه برخورد شما با شرایط استرس زا تأثیر می گذارند. برای مثال، شرایطی مثل جا ماندن از اتوبوس، قرار گرفتن در یک صف طولانی یا گرفتن قبض پارکینگ ممکن است شما را اذیت نکند اما همین شرایط برای فردی دیگر می تواند بی نهایت استرس زا باشد.صرف نظر از علت استرس آنچه باید به خاطر داشت این است که وقتی نیازهای محیطی از توانایی شما در رویارویی با آنها فراتر می رود، استرس ایجاد می شود و استرس ممکن است علائمی به همراه داشته باشد و حتی به بیماری منجر شود.استرس ممکن است کوتاه مدت (حاد) یا دراز مدت (مزمن) باشد و اثرات آن می تواند در طول زمان بر روی هم انباشه شود. استرس حاد معمولاً واکنشی است به یک تهدید فوری یا محسوس . در چنین حالاتی پاسخ شما با یک واکنش هشدار دهنده همراه است که بدن را آماده رویارویی با یک وضعیت اضطراری می کند. اما استرس های مزمن با موقعیت هایی مرتبط هستند که زود برطرف نمی شوند، مثل روابط بین فردی، احساس تنهایی یا نگرانی های مالی.هنگامی که دچار استرس می شوید، به ویژه استرس شدید برای برآورده کردن نیاز انرژی در آن وضعیت یک پاسخ فیزیکی رخ می دهد. یعنی قلب شما تندتر می زند، تنفس سریع تر می شود و فشار خون شما بالا می‌رود. به علاوه قند خون هم افزایش یافته و جریان خون به مغز و عضلات بزرگ زیادتر می شود . پس از اینکه تهدید از میان رفت، بدن مجدداً به حالت طبیعی باز می گردد. ممکن است شما یه حادثه استرس زا را برای بار اول به خوبی تحت کنترل درآورید اما وقتی این حادثه به طور مکرر روی دهد، اثرات آن با گذشت زمان چند برابر و وخیم تر خواهد شد. 

فشار عصبی و سلامتی

بسیاری از واکنش های فیزیکی که به دنبال استرس روی می دهند می توانند با ایجاد یک بیماری جسمی یا روحی به سلامت شما در درازمدت خدشه وارد کنند. استرس در ایجاد بسیاری از بیماری ها از سردرد، گرفته تا بیماری قلبی نقش باز می کند، یا ممکن است باعث تشدید یک عارضه موجود در فرد شود، یا حتی می‌تواند پرده از رخ یک بیماری که شما از مدت ها قبل در معرض خطر آن بوده اید بردارد. 

استرس و سرکوب سیستم ایمنی

هورمون کورتیزول که حین پاسخ به استرس ترشح می شود، باعث سرکوب سیستم ایمنی می شود که آسیب‌پذیری شما در برابر بیماری های عفونی را در پی دارد. مطالعات حاکی از آن است که خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی مثل سل و بیماری استرپتوکوکی گروه A در دورۀ استرس افزایش می یابد. استرس همچنین می تواند شما را در معرض عفونت های ویروسی دستگاه تنفس فوقانی مثل سرماخوردگی یا آنفلوآنزا قرار دهد. 

استرس و افزایش خطر بیماری قلبی عروقی

در خلال استرس حاد، قلب شما ضربان سریع تری پیدا می کند که احتمال ایجاد بی نظمی های ضربانی و نوعی درد قفسه سینه به نام آنژین را در شما افزایش می دهد. شایان ذکر است که اگر شما از آن دسته افراد تند واکنش یا دارای عکس العمل سخت و شدید هستید باید خیلی مواظب باشید زیرا استرس حاد می تواند خطر حمله قلبی را در شما افزایش دهد . در افرادی که واکنش تند و خشن دارند، ضربان قلب و فشارخون در پاسخ به استرس های رومزه افزایش فوق العاده شدیدی پیدا می کنند، که این بر آشفتگی های عصبی به مرور می تواند باعث آشیب شریان کرونر و قلب شود. افزایش تشکیل لخته به دلیل استرس پایدار هم می‌تواند شما را در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی قرار دهد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *