امروز جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳

تنفس دهان به دهان

نحوه سی-پی-آر یا احیاء در کودکان ۱ تا ۸ ساله، اساسا مشابه احیاء بزرگسالان است. تفاوت­ها بدین قرارند:
  • برای ماساژ قفسه سینه فقط از یک دست استفاده کنید.
  • آرام­تر نفس بدهید.
  • پنج بار قفسه را فشار داده و سپس یکبار نفس بدمید.
در کودکان عملیات احیاء را بلافاصله و قبل از تماس با اورژانس آغاز کنید. اگر تنها هستید، انجمن قلب امریکا توصیه می­کند پیش از اقدام به تلفن زدن به اورژانس-معمولا ۹۱۱-حدود ۱ دقیقه احیاء را ادامه دهید.مانند بزرگسالان، اوضاع و احوال بچه را هر چند دقیقه مورد ارزیابی مجدد قرار دهید. 

سی-پی-آر در شیرخواران

در شیرخواران-تا ۱۲ ماهگی-تکنیک­های سی-پی-آر متفاوتند، اما، هدف از همه آ­­نها یکی است. رساندن مجدد اکسیژن و جریان­های خون به مغز. 

بچه را ارزیابی کنید

خاطر جمع شوید بچه خواب نیست یا استراحت نمی­کند. بچه را ناز کنید و هر گونه پاسخی از سوی او مثل حرکت کردن را ملاحظه نمایید. اما بچه را تکان ندهید. اگر نفس نمی­کشد، فورا عملیات احیاء را آغاز کنید. اگر تنها هستید، قبل از تماس گرفتن با اورژانس، ۱ دقیقه احیاء را ادامه دهید-می­توانید بچه را تا پای تلفن همراه خود ببرید. اگر تنها نیستید، تلفن زدن را به دیگری محول کنید تلفن زدن در اسرع وقت بسیار حایز اهمیت است، زیرا اکثر شیرخوارانی که قلب و تنفسشان از کار ایستاده، دچار نوعی انسداد در راه هوایی هستند. 

بچه را در وضعیت درازکش قرار دهید

بچه را به پشت روی میز بخوابانید. بر روی کف اتاق یا زمین هم می­شود. خیلی آرام سر بچه را عقب بکشید. این کار باعث باز شدن راه هوایی می­شود. دهان بچه را خوب وارسی کنید تا خاطر جمع شوید، هیچ شیء خارجی داخل آن وجود ندارد. با قرار دادن گوش خو مستقیما بر روی دهان بچه و نگاه کردن به قفسه سینه و احیانا بالا و پایین رفتن آن، وضعیت تنفسی را در وی مورد ارزیابی قرار دهید. اگر نشانه­ای دال بر نفس کشیدن وجود ندارد. فورا تنفس دهان به دهان را آغاز کنید. 

آرام نفس بدهید

دهان و بینی بچه را با دهان خود بپوشانید. به جای فشار ریه­ها از فشار هوای موجود در لب­های خود استفاده کرده و دو تا پنج بار به آرامی به بچه نفس بدهید-دمیدن هر نفس باید ۱ تا ۵/۱ ثانیه طول بکشد. این نفس­ها بیشتر شبیه پوف کردن در دهان بچه هستند تا بازدم­های عمیق. هوای بسیار زیاد می­تواند منجر به اتساع معده و استفراغ شود، عارضه­ای که حتما شما هم تمایلی به وقوع آن نخواهید داشت. اما هوایی که می­دمید باید به اندازه­ای باشد که باعث بالا آمدن قفسه سینه بچه گردد. 

منتظر علایمی از نفس کشیدن یا حرکت بچه باشید

علایم برقراری جریان خون، یعنی نفس کشیدن، سرفه کردن یا حرکت بچه را مورد ارزیابی قرار دهید. انجام این کار بیش از ۱۰ ثانیه طول نمی­کشد. انجمن قلب امریکا دیگر بررسی نبض را توصیه نمی­کند. مطالعات نشان می­دهد که گرفتن نبض، تنها تلف کردن وقت است، ضمن اینکه بسیاری از افراد هم، همیشه قادر به انجام دقیق این کار نیستند. 

از اورژانس تقاضای کمک کنید

اگر تنهایید و هنوز با اورژانس تماس نگرفته­اید، یک دقیقه بعد از شروع سی-پی-آر (احیاء قلب و ریه) تلفن بزنید به نفس دادن به بچه ادامه دهید تا هنگامی که بچه تنفس خود به خودی پیدا کند یا کمک از راه برسد. 

ماساژ قفسه سینه را آغاز کنید

برای پمپ زدن قلب بچه، دو انگشت سبابه و وسطی را روی جناغ بچه قرار داده، وبه آرامی به اندازه حداکثر ۱ الی ۵/۲ سانتی­متر فشار دهید. خیلی ملایم کار کنید.همین طور که با ریتم نسبتا تندی پمپ می­زنید، بلند بشمارید. در واقع باید تقریبا ۵/۱ بار در ثانیه یا ۱۰۰ بار در دقیقه پمپ بزنید. نحوه شمارش می­تواند به این شکل باشد: یک هزار و یک، یک هزار و دو، الی آخر، بعد از هر پنج فشار، یک نفس به بچه بدهید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *