امروز یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

بحران میانسالی

 

مردان

هر چه مسن تر می شوید، رفته رفته تولید هورمون تستوسترون کاهش می یابد امّا متوقف نمی شود. با این وجود، تغییرات جسمانی در پاسخ جنسی مردان میانسال می تواند مشابه  هم تراز زنان یائسه باشد. 

میل جنسی

ممکن است به تدریج میل جنسی در شما کاهش یابد. بعضی از مردان این برهه را تمرکز بر کیفیت می دانند تا کمیّت. 

هیجان جنسی

ممکن است برای راست شدن آلت و حفظ این حالت نیاز به تحریک بیشتری داشته باشید، ضمن اینکه راستی و سفتی آلت دیگر مثل گذشته ها نیست. ممکن است نیاز به همکاری بیشتر همسرتان داشته باشید. 

اوج لذت جنسی (ارگاسم)

هنگام ارگاسم، ممکن است در مقایسه با گذشته مقدار کمتری منی آن هم با فشار کمتر بیرون ریخته شود. و بعد از رسیدن به اوج لذت، ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا به ارگاسم دیگری دست یابید. 

خوابیدگی آلت

ناتوانی در راست کردن و حفظ راستی آلت در مواقعی که هم میل جنسی وجود دارد و هم فرصت چنین کاری پیش آمده، ممکن است مردان را در هر سنی درگیر کند، اگرچه در سنین پیری شیوع بیشتری دارد. تقریباً ۲۰ درصد مردان در سن ۶۰ سالگی قادر به راست کردن آلت خود نیستند.ناتوانی در راست کردن آلت، پیامد اجتناب ناپذیر و حتمی پیری نیست. علل شایع آن عبارتند از: سوء مصرف الکل، داروهای که عملکرد جنسی را مختل می کنند و بیماری هایی مثل دیابت و سفتی جدار عروق (آترواسکلروز). فشار عصبی نیز، که در دوران میانسالی به وفور یافت می شود، در صدر فهرست علل احتمالی خوابیدگی آلت قرار دارد.اگر یکی دو مرتبه دچار ناتوانی در راست کردن آلت شدید، ـن را به معنای پایان یافتن رفتارهای جنسی تفسیر و تعبیر نکنید. امّا، چنانچه مرتب دچار این مشکل می شوید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید. خوشبختانه، صرف نظر از علت آن، این مشکل قابل درمان است. به ویژه اگر پیش از آنکه خیلی دیر شود در جستجوی درمان برآیید. 

تغییرات به دلیل بیماری یا معلولیت

بیماری یا معلولیت می توانند در نحوه پاسخ جنسی شما اختلال ایجاد کنند. به علاوه، برخی از ناخوشی ها هم قادرند عملکرد جنسی را تحت تأثیر قرار دهند:

حمله قلبی

اگر شما یا همسرتان قبلاً دچار حمله قلبی شده اید، ترس از حمله دیگر بر رفتار جنسی شما تأثیر می گذارد. امّا، اگر قبل از حمله قبلی از نظر جنسی فعال بوده اید، به احتمال قوی بعد از آن هم فعال باشید. اگرچه ضربان قلب، سرعت تنفسی و فشار خون هنگام نزدیکی افزایش می یابند، امّا همگی بعد از اتمام آن در عرض چند دقیقه به حالت طبیعی باز می گردند. مرگ ناگهانی هنگام نزدیکی پدیده بسیار نادری است.اگر مبتلا به نوعی بیماری قلبی با تظاهر درد قفسه سینه هستید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند پیش از همبستر شدن، از یک قرص نیتروگلیسرین استفاده کنید. 

سفتی جدار عروق (آترواسکلروز)

تقریباً نیمی از همه موارد ناتوانی در راست کردن آلت، در مردان بالای ۵۰ سال ناشی از آسیب رسیدن به عروق خونی یا اعصاب آلت است. انباشته شدن پلاک ها (رسوبات چربی) در جدار شریان های شما می تواند منجر به اسیب مویرگ ها و محدود شدن جریان خون به اعضاء تناسلی گردد. این مسئله شقّ یا راست شدن آلت (نعوظ) در مردان، و باد کردن و خیزش بافت های مهبل (واژن) در زنان را دچار اختلال می کند. 

دیابت (مرض قند)

دیابت، خطر آترواسکلروز (سفتی جدار عروق) را افزایش می دهد. حدود نیمی از مردان مبتلا به دیابت توانایی شقّ کردن آلت را از دست می دهند. در مردانی که سالیان دراز دیابت داشته اند و دچار آسیب عصبی هم شده اند (نوروپاتی دیابتی) احتمال ناتوانی جنسی بیشتر است.اگر شما زنی مبتلا به دیابت هستید، ممکن است خیز و لیز شدن مهبل در شما کاهش یافته و نزدیکی برایتان دردناک شود. ممکن است دچار عفونت های مکرر واژن (مهبل) و دستگاه ادراری شوید. 

التهاب مفصلی

اگرچه التهاب مفصلی تأثیری بر اعضای تناسلی ندارد، امّا درد و سفتی مفاصل می تواند لذت بردن از تماس جنسی را با مشکل روبرو سازد. اگر دچار التهاب مفصلی هستید، راجع  به توانایی ها و تقاضاهای جنسی خود بی پرده  بدون رودربایستی با همسرتان صحبت کنید. 

جراحی پروستات

در مردان، جراحی سرطان پروستات می تواند فرد را دچار ناتوانی جنسی کند، امّا پیشرفت های صورت گرفته در این جراحی، خطر این عارضه را در سال های اخیر کاهش داده است. ضمن اینکه درمان های جدیدی برای ناتوانی جنسی (ناتوانی در شقّ کردن آلت) در دسترس هستند. 

درآوردن رحم (هیسترکتومی)

درآوردن رحم، به خودی خود، اختلالی در توانایی جسمی زن برای نزدیکی کردن یا رسیدن به اوج لذت جنسی ایجاد نمی کند. امّا، برداشتن تخمدان ها باعث یائسگی زودرس و تسریع جنبه های جسمانی و عاطفی این رخداد طبیعی می گردد.  

داروهای طبی

بعضی از داروهای رایج می توانند عملکرد جنسی را مختل کنند. داروهایی که برای کنترل فشار خون بالا مصرف می شوند، مثل ترکیبات ادرارآور از خانواده تیازید و داروهای مهارکننده گیرنده بتا، می توانند میل جنسی را کاهش داده  شقّ شدن آلت در مردان و خیس و لیز شدن واژن در زنان را دچار اختلال کنند.سایر داروهایی که ممکن است عملکرد جنسی را تحت تأثیر قرار دهند عبارتند از: آنتی هیستامین ها، برخی از ضد افسردگی ها و داروهایی که ترشح اسید معده را مهار می کنند. اگر حتی درمان یا یکی از این داروها هستید و دچار عوارض شده اید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. الکل هم تأثیر منفی بر عملکرد جنسی می گذارد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *