امروز یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

بحران میانسالی

زنان

یائسگی، زنگ پایان قاعدگی را در زنان به صدا در می آورد. سوء تفاهم راجع در میان توده مردم آن است که یائسگی به تمایلات جنسی پایان می دهد، باعث افسردگی می شود و فرد را دچار ناپایداری عاطفی می کند. امّا حقیقت چیز دیگری است. چنانچه شما  در سنین جوانی دارای تمایلات جنسی بوده و از داشتن رابطه جنسی لذت می برده اید، به احتمال قوی بعد از یائسگی همچنین احساسی را خواهید داشت. با این وجود یائسگی تغییراتی را در شما ایجاد می کند. 

میان جنسی

اگرچه کارکرد جنسی شما تا حد زیادی تحت تأثیر عوامل عاطفی و اجتماعی است، امّا هورمون هایی مثل استروژن و تستوسترون هم قطعاً در این قضیه نقش بازی می کنند. استروژن توسط تخم دان ها تولید می شود، و تستوسترون در غدد فوق کلیه ساخته می شود.با کمال تعجب، میل جنسی عمدتاً تحت تأثیر تستوسترون است، نه استروژن. با شروع یائسگی تخمدان ها دیگر استروژن تولید نمی کنند، امّا در اکثر زنان تولید تستوسترون به حدی است که میل جنسی را در آنها حفظ م کند. به خاطر داشته باشید که: مهم ترین عضو جنسی، مغز است. نور شمع، موسیقی، غذا، گفت و شنود، کتاب و افکار شما همگی می توانند میل جنسی را در شما تقویت کنند.

تغییرات مهبل (واژن)

کمبود استروژن در پی یائسگی ممکن است منجر به تغییراتی در ظاهر اعضای تناسلی و نحوه پاسخ جنسی شما گردد. چین های پوستی که ناحیه تناسلی شما را می پوشاند (لب های کوچک و بزرگ)، دچار چین و چروک شده و نازک تر می گردند، که مشخص تر شدن کلیتوریس (چوچوله) را به دنبال دارد. برجسته شدن و بیشتر در معرض قرار گرفتن کلیتوریس (چوچوله)، گاهی اوقات کاهش حساسیت، آن را در پی دارد یا باعث نوعی احساس مورمور یا سوزن سوزن شدن در هنگام تماس جنسی می گردد. در ضمن، سوراخ واژن (مهبل) تنگ تر می شود، به خصوص اگر از لحاظ جنسی فعال نباشید. و هنگام افزایش شهوت یا خواهش جنسی، وقایع طبیعی مثل ورم کردن لب های مهبل یا خیس و لیز شدن آن با کندی بیشتری صورت می گیرد. همه این عوامل تماس جنسی یا نزدیکی را دردناک ساخته یا با مشکل روبه رو می کنند (دیس پارونی). 

رفتار جنسی و بیماری

تغییرات ایجاد شده در بدن شما به دلیل بیماری یا جراحی می تواند پاسخ جسمانی شما به رفتارها و تمایلات جنسی را تحت تأثیر قرار دهد. این مسائل می توانند بر تصور شخص (خودانگاره) شما اثر گذاشته و نهایتاً میل جنسی شما را کاهش دهند. در اینجا برای حفظ اطمینان و اعتماد به نفس شما در مسائل جنسی به نکاتی اشاره می شود: 

از قبل ذهن خود را آماده کنید

با پزشک راجع به اثرات معمول درمان، از جمله اثرات احتمالی آن بر عملکرد جنسی صحبت کنید.

راجع به مسائل جنسی صحبت کنید

اگر احساس ضعف  خستگی می کنید و مایلید همسرتان هنگام نزدیکی، نقش فعال تری را به عهده بگرد، بدون رودربایستی این موضوع را با او در میان بگذارید و چنانچه بخش ی از بدن شما درد می کند یا دچار ضایعه ای شده، نوازش های عاشقانه همسرتان را با دست خود همراهی کنید تا هم لذت ببرید و هم از درد گرفتن آن قسمت بدن اجتناب کنید. 

برای تماس جنسی برنامه ای را تنظیم کنید

سعی کنید در مواقع آرامش روحی و جسمی نزدیکی کنید. گرفتن یک دوش گرم پیش از نزدیکی کردن در هنگام صبح به ارضاء بیشتر کمک می کند. اگر از داروی مسکن، مثلاً برای التهاب مفصل استفاده می کنید، زمان مصرف آن را طوری تنظیم کنید که اوج اثر آن هنگام عمل جنسی باشد. 

بدن خود را با ورزش آماده کنید

اگر به التهاب مفصلی یا معلولیت دیگری مبتلا هستید، از پزشک یا فیزیوتراپ خود تمریناتی بخواهید تا به شما کمک کنند مفاصل خود را قبل از تماس جنسی گرم و انعطاف پذیر سازید. 

با نوازش کردن یکدیگر را ارضا کنید

نوازش کردن جایگزین خوبی برای نزدیکی است. نوازش کردن می تواند مفهوم در آغوش کشیدن را داشته باشد. زنان و مردان گاهی می توانند با نوازش کردن به روش صحیح، به ارگاسم یا اوج لذت جنسی دست یابند.طولانی کردن نوازش های عاشقانه قبل از نزدیکی به خیس و  لیزتر شدن طبیعی شما کمک می کند، یا می توانید برای این کار از روغن های محلول در آب مثل ژل کی- وای  استفاده کنید. با پزشک خود راجع به تجویز کرم های استروژن برای ناحیه تناسلی یا داروهای مکمل استروژنی برای ناحیه تناسلی یا داروهای مکمل استروژنی مشورت کنید. تماس جنسی و نزدیکی منظم هم به این قضیه کمک می کند. زنانی که بعد از یائسگی از لحاظ جنسی فعال هستند، از لحاظ خیس و لیز شدن  قابلیت ارتجاعی یا نرمی بافت های مهبل در وضعیت بهتری هستند. 

اوج لذت جنسی (ارگاسم)

رسیدن به اوج لذت جنسی در سر تا سر زندگی امکان پذیر است. ممکن است با بالا رفتن سن، کمی دیرتر به ارگاسم برسید، امّا اکثر افراد با این وجود قادر به رسیدن به آن هستند. 

نگرش عاطفی

مطالعات یکی پس از دیگری نشان می دهند، ارتباط زیادی بین خلق و خو و یائسگی وجود ندارد. به نظر می رسد واکنش های عاطفی، بالعکس، حاصل وقایعی باشند که در طول زندگی با آنها روبه رو می شوید. انتظار و ذهنیت شما راجع به یائسگی احتمالاً بر خلق  خوی شما پس از این "تغییر زندگی" تأثیر می گذارد. یعنی اگر انتظار روزهای سختی را داشته باشید، این گونه خواهد شد و اگر فکر می کنید همه چیز مثل یک آب خوردن تمام می شود، به احتمال قوی، چنین خواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *