امروز دوشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

ایمنی وبهداشت محیط کار

در سالهای اخیر، اداره بهداشت و امنیت شغلی ( oSHA) (1)و آژانس های محلی و ایالتی، دستاوردهای مهمی در زمینه برطرف ساختن خطرات موجود در محیط صاف کردن آب با استفاده از فیلترهای قابل حمل که - - - قابل تهیه از فروشگاهها هستند. 

محدودیتهای خود را بپذیرید

فعالیت خارج از منزل را با شرایط جسمانی تان هماهنگ کنید. کار داشته اند ، در عین حال همچنان خطرات بالقوه ای وجود دارند. شما با راعایت توصیه های ایمنی می توانید خود را آماده مقابله با خطرات کرده و از جان خود و دیگران محافظت نمایید.اگر در شغل شما خطر آسیب رسیدن به چشم وجود دارد کارفرمای شما بر اساس قانون موظف است برای شما عینک محافظ فراهم کند و شما هم ملزم به استفاده از آن ها هستید. هرگاه با دستگاه کار می کنید و یا در معرض گاز ودود با ذرات معلق در هوایی هستید که ممکن است به جشم شما آسیب برساند عینک بزنید. 

از گوش افزارهای محافظ استفاده کنید

اگر در شغل شما خطر آسیب رسیدن به گوش و شنوایی وجود دارد، بر اساس قانون کارفرمایی شما موظف است برای شما گوش افزار محافظ تہیہ کند، ہرای این منظور گوش پوش های ویژه ای در بازار موجود است. برخی از انواع أن ارتباط شمارا با دنیای خارج کاملاً قطع می کنند. اما انواع دیگری هم هست که مجهز به میکروفون بوده و به شما امکان برقراری ارتباط با سایر کارگران را میدهند.گویش گیرهای سفارشی یا بازاری اسفنجی، پلاستیکی یا کائوچوی هم در بازار موجودند که میتوانند به شکل مؤثری از مواجهه شما با سر و صدای زیاد بکاهند. گلوله پنبه برای محافظت از گوش کفایت نمی کند، ضمن اینکه ممکن است در انتهای مجرای گوشی گیر کند. 

مراقب دود و دم، گاز و غبار باشید

مواجهه با دود و دم سمّی، گاز و ذرات غبار در محل کار میتواند طیف وسیعی از عوارضی تنفسی را در پی داشته باشد. به عنوان نمونه ای از مواد شیمیایی می توان په آمونیاک، سیانید، فرمالدهید، بخار اسیدی، سولفید هیدروژن، دیازو متان، هالید، دی اکسید نیتروژن، ایزوسیانات، ازن، فسژن، فتالیک آنهیدرید و دی اکسید گوگرد اشاره کرد. کاربر روی فلزاتی مثل کادمیوم، کروم، نیکل، بریلیوم، مس، منیزیم، و روی می تواند بخارهای خطرناکی ایجاد کند. برخی از بیماریهای ریویی مثل آزبستوز (از آزبست یا پنبه نسوز) سیلیکوز (از سیلیسی یا سنگ چخقاق)،بیسپنوز(از پنبه) و اختلالی در ریه معدنچیان موسوم به بیماری ریه سیاه، همگی حاصل استنشاق درازمدت غبار هستند.کارگرانی که در معرض حرارت زیاد هستند مثلاً حین جوشکاری،لحیم کاری، ذوب کردن ، سفال سازى وکارکوزه نیز در  معرض آسیب قرار دارند. اگر شغل  شما دارای  دارای هر کدام از این خطرات بالقوه می باشد، حتما به توصیه های ایمنی در محل کارتان توجه داشته باشید. به خصوص اگر با مواد خطرناکی سروکاردارید. مراقب باشید. از لباسی مناسب، ماسک تنفسی، عینک محافظ  و سایر تجهیزات ایمنی استفاده کنید.اطمینان حاصل کنید که تهویه کافی وجود دارد و حتماً از خطرات موادی که با آنها کار می کنید مطلع شوید. اگر باردار هستید یا قصد دارید بچه دار شوید از قرار گرفتن در معرض هرگونه ماده شیمیایی اجتناب کنید. چنانچه گمان می کنید. در معرض خطر مواجهه با دود دم، غبار یا مواد شیمیایی خطرناک هستید، موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. بسیاری از بیماریهای پایدار تنفسی، به تدریج و در نتیجه تماس شغلی در یک دوره طولانی ایجاد میگردند. تماس های محدودی که به نظر بی خطر میآیند ممکن است منجر به یک بیماری مزمن شوند. 

زیاد تغییر شیفت ندهید

اگر شغل شما به گون های باشد که مرتب مجبور به تغییرشیفت باشید، هر چه سن  شما بالاتر میرود، بدن شما برای تنظیم ساعت بیولوژیک دچار مشکلات روزافزونی می شود. برخی از مطالعات نشان می دهد که تغییر شیفت های مکرر طى یکی دوره طولانی خطر بیماری های قلب و عروق یا زخمهای گوارشی را در شما افزایش میدهد. ضمن اینکه خستگی می تواند به اشتباه و آسیب دیدگی در محل کارمنجر شود.اگر مجبورید در شیفت های گردشی کار کنید به جای تغییر هفتگی ۳ هفته در یک شیفت کار کنید.از گردش صبح -  بعدازظهر - شب استفاده کنید.دانشمندان معتقدند کسانی که از توالی صبح - بعدازظهر – شب پیروی میکنند، در مقایسه با افرادی که از توالی صبح ۔ شب - بعد از ظہر پیروی می کنند دارای الگوهای خوابی  طبیعی تری هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *